با سلام و آرزوی موفقیت در راستای حمایت و حفظ محیط زیست جهانی،
در راستای پاسداری از سرمایههای محیط زیستی که دارایی مشترک تمامی انسانهاست، مایلیم بخشی از مشکلات عمده محیط زیستی را که به دلیل عملکرد حاکمیت غیرمردمی، غیردموکراتیک و غیرپاسخگوی ایران در آزربایجان جنوبی به وجود آمده است، به اطلاع مدیریت اجلاس COP29 که هماکنون به میزبانی جمهوری آزربایجان در حال برگزاری است، برسانیم.
امیدواریم این نامه سبب شود که مشکلات و مطالبات محیط زیستی مردم آزربایجان جنوبی به گوش شرکتکنندگان این اجلاس، بهویژه میزبان آن، جناب رئیسجمهور الهام علیاف، که بهحق خود را حافظ منافع تمام آزربایجانیهای جهان معرفی کردهاند، برسد.
۱- جلوگیری از خشک شدن عمدی دریاچه اورمیه توسط دولت ایران که در مرحله اول بهطور مستقیم زندگی ۱۵ میلیون نفر از ساکنان اطراف این دریاچه را تهدید میکند و طبق پیشبینی متخصصان محیط زیست، در مرحله بعدی تا شعاع ۵۰۰ کیلومتری، خطر بالقوه طوفانهای نمکی را بهوجود خواهد آورد.
۲- اخطار و جلوگیری از تخلیه فاضلاب حاوی زبالههای شیمیایی و اتمی نیروگاه مئتسامور ارمنستان به رود آراز (ارس) که سبب افزایش سرطانهای ریوی، گوارشی و پوستی در ساکنان جنوب رود آراز شده و این آلودگی به دریای خزر نیز انتقال یافته و تأثیرات منفی اکولوژیکی آن به مرور بیشتر خواهد شد.
۳- هشدار و توقف سریع مازوتسوزی در نیروگاههای برق تبریز و بناب، در حالی که نیروگاههای اصفهان، اراک، تهران و سایر مناطق ایران مازوتسوزی را متوقف کرده و از گاز طبیعی استفاده میکنند.
۴- اخطار به دولت ایران درباره استفاده استثماری و بیرویه از سیانور جهت استخراج از معادن غنی مس سونگون در منطقه قاراداغ، آزربایجان شرقی و معدن طلای زرشوران در تیکانتپه، آزربایجان غربی و معادن استان زنجان و دیگر مناطق آزربایجان جنوبی که منجر به افزایش بیماریهای گسترده در این مناطق و وارد آمدن خسارتهای جبرانناپذیر به محیط زیست شده است.
۵- درخواست توقف مجازاتهای ناعادلانه فعالان محیط زیست که به بهانههایی چون جاسوسی و وابستگی به کشورهای خارجی با اتهامات واهی مواجه شده و تحت فشار قرار میگیرند.
فعالان محیط زیست، مدنی و سیاسی آزربایجان جنوبی
Comments are closed.