دولت سوئد مسجد شیعیان استکهلم موسوم به مسجد امام علی را مرکز جاسوسان جمهوری اسلامی ایران خواند

و اعلام کرد که کمک‌های مالی خود را به این مرکز قطع کرده است.

یاکوب فورسمد، وزیر امور خدمات اجتماعی سوئد، روز سه‌شنبه ۱۶بهمن با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «بررسی‌های “ساپو”، سازمان امنیتی سوئد حاکی از آن است که حکومت ایران از مرکز اسلامی امام علی به‌عنوان بستری برای اقدامات اطلاعاتی و فعالیت‌های امنیتی تهدیدآمیز علیه سوئد و هم‌چنین ایرانی‌های خارج از کشور استفاده می‌کند».
دولت سوئد محسن حکیم‌الهی، عامل رژیم ایران در مرکز امام علی در سوئد را چندی پیش دستگیر کرد و تصمیم به اخراج او از این کشور را اعلام نمود.

در بیانیه‌ای که دولت سوئد به این مناسبت منتشر کرد از مسجد امام علی به عنوان پایگاه مهم جاسوسان جمهوری اسلامی یاد شده است. این مرکز اسلامی-شیعی، به گفتۀ مقامات سوئد، مأمن مأموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی بوده که علاوه بر ایرانیان مهاجر دربارۀ فعالیت‌های دولت سوئد نیز جاسوسی کرده‌اند.

وزیر امور اجتماعی دولت سوئد رژیم ایران را متهم کرد که از مرکز اسلامی امام علی به عنوان پایگاه اصلی فعالیت‌های اطلاعاتی خود در سوئد استفاده کرده و به همین خاطر دولت استکهلم کمک‌های مالی خود را به این مرکز قطع و رویه‌ای تکمیلی نیز در قبال آن اتخاذ نموده است.

وزیر امور اجتماعی دولت سوئد همچنین گفته است که جمهوری اسلامی ایران شبکۀ گسترده‌ای از مراکز مختلف اسلامی در کشورهای اروپایی دایر کرده و این مراکز، همانند مسجد امام علی در استکهلم، فعالیت‌های مشابه جاسوسی در سراسر اروپا انجام می‌دهند. وزیر امور اجتماعی دولت سوئد یادآوری کرده است که سال گذشته دولت آلمان مرکز اسلامی هامبورگ را به عنوان کانون جاسوسی جمهوری اسلامی ایران تعطیل کرد.

در فرانسه نیز حکومت ایران مستقیم و غیرمستقیم کانون‌های مختلف اسلامی دایر کرده که برخی شان مستقیماً توسط سفارت جمهوری اسلامی یا رایزنی فرهنگی آن هدایت شده‌اند یا بعضاً اتباع عراقی، ایرانی و لبنانی هدایت آنها را در دست داشته‌اند.

دولت سوئد با اشاره به فعالیت‌های جاسوسی مسجد امام علی، گفته است که منابع مالی این کشور دیگر نباید صرف فعالیت‌ها و اقدام‌های مغایر با ارزش‌های بنیانی دموکراتیک شوند.

در پی بسته شدن مسجد امام علی و دستگیری مدیر آن، وزارت امور خارجۀ جمهوری اسلامی، به نشانۀ اعتراض سفیر دولت سوئد در تهران را احضار کرد و گفت که دولت سوئد در اقدام خود مسیرهای دیپلماتیک را رعایت نکرده است. در سپتامبر سال گذشته، مقامات استکهلم، جمهوری اسلامی ایران را به انجام حملات سایبری علیه سوئد متهم کردند.

 

rFI

Comments are closed.